Coronavirus: meertalige informatie
Deze pagina bundelt meertalige info over het coronavirus: posters met preventieve maatregelen, fiches met basisinfo en links naar nuttige websites.
Deze pagina bundelt meertalige info over het coronavirus: posters met preventieve maatregelen, fiches met basisinfo en links naar nuttige websites.
De website Zanzu biedt informatiefiches in 14 talen om de basiskennis over seksuele gezondheid bij migranten te verbeteren. Als zorgverlener kan je deze informatie gebruiken om gesprekken over seksualiteit met anderstaligen te ondersteunen. Op de website vind je ook tips over interculturele communicatie.
Op elk moment kan je kiezen ...
Het Agentschap Integratie en Inburgering biedt hier informatie over Covid-19 in verschillende talen, ondersteund door posters, infofiches en audio (preventie en maatregelen, nuttige links, flyers om de info te verspreiden).
SETISW is een sociale tolkdienst die onder andere meertalige info biedt over de coronaviruspandemie in pdf-formaat en in video-formaat. Daarnaast geeft SETISW meertalige info over de afbouw van de lockdown, echtelijk geweld en ramadan in tijden van Corona.
Pharos geeft hier een overzicht van hun begrijpelijke, meertalige informatie over het nieuwe coronavirus, ondersteund door duidelijke pictogrammen. (keuze tussen printversie in pdf of schermversie)
Dit is het huishoudelijk reglement van de dienst voor onthaalouders van i-mens. Er werd een deeltje vertaald in vijf talen: Engels, Frans, Turks, Farsi en Arabisch. Het huishoudelijk reglement is bedoeld voor de communicatie tussen de opvang en de ouder. De vertalingen maken de communicatie met anderstalige ouders makkelijker.
De ...
Informatiefolder van het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in het UZ Gent.
Welke zorg kunnen we bieden, hoe kan je je aanmelden en hoe kan je sporen zo goed mogelijk bewaren.
Infobrochure van het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in het UZ Gent over het gebruik van de noodpil of morning after pil.
UZ Gent informeert in deze informatiefiche (meerdere talen) over de bezoekersregeling in tijden van COVID-19. De meeste recente versie kan u steeds vinden op www.uzgent.be/corona. (Enkel in het Nederlands).
Op deze affiche kan u de richtlijnen terugvinden die gehanteerd worden in het UZ Gent voor consultaties
Hier kan u enkele nuttige tips terugvinden om verspreiding van het virus tegen te gaan/voorkomen
Hier vindt u meer informatie omtrent de richtlijnen voor bezoekers in UZ Gent
Het is bevragingstool om de thuismedicatie te bevragen door de arts/apotheker/verpleegkundige bij anderstalige patiënten. De vragenlijst werd opgemaakt door een apotheker in het kader van de bevraging thuismedicatie op de spoedgevallendienst.
Infobrochure om slachtoffers van seksueel geweld in te lichten over de mogelijke preventieve behandelingen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.
In dit audiofragment geeft de Diabetes Liga concrete tips voor personen met diabetes hoe om te gaan wanneer ze symptomen van COVID-19 ervaren. Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om ook met andere problemen medische hulp in te schakelen.
In deze video geeft de Diabetes Liga concrete tips voor personen met diabetes hoe om te gaan wanneer ze symptomen van COVID-19 ervaren. Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om ook met andere problemen medische hulp in te schakelen.
Wat zijn de alarmtekens voor koorts bij kinderen jonger dan 3 maanden, tussen 3 en 6 maanden, en ouder dan 6 maanden? Advies over toediening van koortswerende middelen aan deze doelgroep.
Waarom beveelt de Hoge Gezondheidsraad het meningokokkenvaccin aan? Waarom is het vaccin nog niet opgenomen in het gratis basisschema? Wat is het basisvaccinatieschema ?
Het document is een vertaling van de herinnerings-SMS die anderstalige patiënten kan aangereikt worden op het moment van het maken van een vervolgafspraak. De vertaalde SMS geeft info aan anderstalige patiënten over de herinnerings-SMS die zij zullen ontvangen kort voor de volgende afspraak. Een herinnerings-SMS wordt gebruikt in ziekenhuizen voor consultatieafspraken en ook ...
‘Crisis Information Translated’ is een app van het Agentschap Integratie en Inburgering. Blijf in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. Download nu de app voor Android of Apple!